Μέθανα, η λουτρόπολη της Πελοποννήσου

Τα Μέθανα είναι μια ηφαιστειογενής χερσόνησος της ανατολικής Πελοποννήσου στο Σαρωνικό που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου πριν από 23 αιώνες. Η γεωγραφική της θέση (απόσταση από την Αθήνα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Επίδαυρο,το Ναύπλιο και τις Μυκήνες), η ποικιλία του φυσικού τοπίου της, οι ιαματικές πηγές και οι όμορφες παραλίες τους τα καθιστούν ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Ολόκληρη η χερσόνησος με κρατήρες και χαράδρες, οροπέδια και κοιλάδες με πευκοδάση και αμπέλια, αρχαιολογικούς χώρους και γραφικά χωριά, ξωκλήσια και μονοπάτια συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό.

Αξιοθέατα είναι η γραφική πόλη των Μεθάνων με το κατάφυτο από πεύκα νησάκι των Αγίων Αναργύρων. Ο ηφαιστειακός κρατήρας κοντά στο χωριό Καημένη Χώρα στη ΒΔ ενδοχώρα με θέα το Σαρωνικό. Τα ερείπια της Ακρόπολης των αρχαίων Μεθάνων στο Παλαιόκαστρο. Το λιμναίο Σπήλαιο των Περιστεριών κοντά στο στενό του ισθμού. Τα χωριά της ενδοχώρας Μεγαλοχώρι, Καημενη Χώρα Παλαιά Λουτρά, Μακρύλογγος, Κουνουπίτσα, Κυψέλη με πανοραμική θέα στη θάλασσα και στο ηφαίστειο.

Τα Μέθανα χάρη στις θερμές τους πηγές(θειούχες, χλωριούχες, οξυπηγές) κατακλύζονται από παραθεριστές. Παραλίες είναι το Νησάκι, η οργανωμένη παραλία της πόλης των Μεθάνων. Βορειότερα ο Λιμιώνας, τα Φωφλάκα, οι Άγιοι Θεόδωροι, ο Άγιος Γεωργιος και ο Άγιος Νικόλαος Παλαιών Λουτρών(Λουτρά Παυσανία).

Αφήστε μια απάντηση