Ρώμη, η αιώνια πόλη

Η Ρώμη κουβαλά μια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έζησε στιγμές μεγαλείου και δόξας, τόσο στην αρχαιότητα ως πρωτεύουσα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αλλά και αργότερα στην εποχή του μεσαίωνα και της αναγέννησης. Υπήρξε ανέκαθεν ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς γιατί κατάφερνε να συνδυάζει ιδανικά το σύγχρονο με το παλαιό.

Στις ημέρες μας η Ρώμη, είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη με τους γρήγορους ρυθμούς που επιβάλλει η εποχή. Ωστόσο η πόλη διατηρεί σπουδαία αρχαία μνημεία όπως το Κολοσσαίο, που συμβολίζει καλύτερα από κάθε τι άλλο το μεγαλείο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με τους μονομάχους και τα άγρια θηρία. Τη Ρωμαϊκή αγορά, που αποτελούσε το κέντρο της καθημερινής ζωής των Ρωμαίων και το εντυπωσιακό Πάνθεον, που χτίστηκε πριν από 1800 χρόνια από τον Μάρκο Αγρίππα προς τιμήν των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος ρωμαϊκό μνημείο που έχει διασωθεί έως σήμερα, σχεδόν άφθαρτο, λόγω της ασταμάτητης χρήσης του.

Ακόμα ένα εμβληματικό σημείο είναι και η Φοντάνα ντι Τρέβι. Το πιο διάσημο και αναμφισβήτητα το πιο όμορφο σιντριβάνι της Ρώμης. Αυτό το εντυπωσιακό μνημείο δεσπόζει στη πλατεία Τρέβι, με τον θρύλο να θέλει όποιον πετά ένα κέρμα και κάνει μια ευχή, αυτή να πραγματοποιείται.

Η Πόλη του Βατικανού είναι ένα εκπληκτικό μέρος και πόλος έλξης για τους τουρίστες. Εκτός από τα μουσεία του Βατικανού, μπορείτε να επισκεφθείτε το παρεκκλήσι της παπικής κατοικίας, Καπέλα Σιξτίνα, προκειμένου να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική του, με τις δημιουργίες μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης.

Άλλα αξιοθέατα είναι η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου πραγματοποιούνται συνήθως οι σημαντικότερες παπικές λειτουργίες.

Η δημόσια συγκοινωνία της Ρώμης, διαθέτει πολλά λεωφορεία και γραμμές μετρό για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και των επισκεπτών.

Αφήστε μια απάντηση