Συμβουλές για μια τέλεια κρουαζιέρα

Δεν έχεις πάει κρουαζιέρα έως τώρα και θέλεις να μάθεις μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως θα έχεις μια υπέροχη εμπειρία. Η κρουαζιέρα είναι ένας ξεχωριστός τρόπος διακοπών με κάποιες ιδιαιτερότητες που καλό είναι να τις γνωρίζουμε για να αποφύγουμε εκπλήξεις που θα μειώσουν την απόλαυση του ταξιδιού.

Πρώτο μας μέλημα είναι η σωστή επιλογή της καμπίνας. Όλες οι καμπίνες δεν έχουν την ίδια τιμή. Αυτές που βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου είναι και οι πιο οικονομικές. Ακολουθούν αυτές που έχουν παράθυρο στην θάλασσα. Μετά είναι αυτές που διαθέτουν μπαλκόνι και τέλος είναι οι ακριβές σουίτες στα ανώτερα καταστρώματα. Όμως, υπάρχουν και πλεονεκτήματα για τις φθηνές καμπίνες επειδή βρίσκονται συνήθως στο κεντρικό σημείο του πλοίου. Θεωρούνται ιδανικές για αυτούς που έχουν ευαισθησία με την ναυτία καθώς είναι και οι πιο σταθερές.

Στις κρουαζιέρες δεν υπάρχουν οι περιορισμοί με το μέγεθος των αποσκευών που ισχύουν με τις πτήσεις. Μπορούμε να έχουμε περισσότερες αποσκευές και έτσι να έχουμε μια πιο άνετη επιλογή ρούχων. Στην καμπίνα θα βρούμε πετσέτες και σαμπουάν αλλά καλό είναι να έχουμε και δικά μας για μεγαλύτερη άνεση.

Χρήματα δεν είναι απαραίτητο να κουβαλάμε καθώς θα μας δοθεί με την επιβίβαση μας στο πλοίο μια πλαστική κάρτα με την οποία θα μπορούμε να κάνουμε όλες τις συναλλαγές στην διάρκεια του ταξιδιού. Τα πρωινά και τα γεύματα στην τραπεζαρία συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου και είναι δωρεάν. Καθώς επίσης οι καφέδες, τα νερά και οι χυμοί στην πισίνα.

Χρεώνονται έξτρα τα γεύματα στα εξειδικευμένα εστιατόρια του πλοίου και τα αλκοολούχα ποτά. Πυθώνων να έχουν περισσότερες παροχές όσοι έχουν πληρώσει αυξημένο ναύλο για τις ακριβές σουίτες. Το γυμναστήριο είναι δωρεάν όχι όμως τα ιδιαίτερα προγράμματα γυμναστικής καθώς και οι υπηρεσίες σπα. Γενικώς, τα καταστήματα δώρων μαζί με το καζίνο χρεώνονται ξεχωριστά.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ένα σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αφορά της εξορμήσεις μας στα διάφορα λιμάνια που θα επισκεφθεί το πλοίο. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην διαχείριση του χρόνου γιατί αν αργήσουμε να επιστρέψουμε στο πλοίο, αυτό θα αναχωρήσει στην προγραμματισμένη ώρα χωρίς εμάς.