Ταξίδι στην Μαγνησία

Μαγνησία, τόπος ευλογημένος με αξεπέραστα πλεονεκτήματα στην ιστορία, τον πολιτισμό, τη φιλοξενία και την τουριστική της υποδομή. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη θέση της την έχουν κάνει τον ιδανικότερο τόπο προορισμού για χιλιάδες επισκέπτες και τις τέσσερις εποχές. Ο βαθύς, σχεδόν κυκλικός Παγασιτικός κόλπος την αγκαλιάζει απ’ το εσωτερικό ενώ η σκουροπράσινη βλάστηση του Πηλίου, που αγγίζει τα κύματα, τη στεφανώνει με τα γαλάζια νερά του Αιγαίου.

Πρωτεύουσα του νομού ο Βόλος που τον βρέχει ο Παγασιτικός κσι τον αγκαλιάζει το Πήλιο. Πόλη σύγχρονη και δυναμική, εμπορικό λιμάνι και βιομηχανική περιοχή. Ο Βόλος συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την πνευματική άνθηση και δημιουργία, ενώ παράλληλα είναι και η έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αξιοθέατα: Οι νεολιθικοί οικισμοί Διμηνίου και Σέσκλου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό κέντρο του Κίτσου Μακρή.

Ακρογιαλιές-Παραλίες: Οι ακρογιαλίες του Παγασητικού προσφέρονται ιδιαίτερα για οικογενειακές διακοπές. Η Αγριά, το Μαλάκι, η Κάτω Γατζέα, τα Καλά Νερά, η Κορώπη, η Άφησσος, το Λεφόκαστρο, ο Κάλαμος, το Χόρτο, η Μηλίνα, αλλά και η Νέα Αγχίαλος, η Μιτζέλα, οι Νιές, το Αχίλλτιο στα δυτικά είναι ακρογιαλιές για κολύμπι, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις και ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι, ούζο και θαλασσινά δίπλα στο κύμα και μαγικά Σαββατοκύριακα όλο το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση